Killkörläger 18-19 januari 2020

Plats Söraby

Är du kille i åldern 8 år- 18 år som sjunger i kör? Är du kanske enda killen i din kör eller är ni en grupp med enbart killar? Då är du välkommen till en trevlig helg med övernattning i Söraby (Rottne)

Inkvartering sker preliminärt från kl.10.00 på lördagen och avslutas med högmässa kl.11 på söndagen. Det blir golvinkvartering

Medverkande : Joakim Olsson Kruse, Västerås. Sara Karinsdotter, organist Söraby (för tillfället tjänstledig för studier) Arbetar till stor del med killar och deras röstutveckling

Pris: 200 kr/ person, dvs självkostnadspris för maten.

Anmälan senast den 13 januari 2020 via Kyrkosångsförbundets anmälningslänk ( står i listen ovan anmälan)

OBS! Vid anmälan behövs namn, födelseår och ev specialkost anges.

Info Inga-Lill Gustafsson, 0481-42913 inga-lill.gustafsson@svenskakyrkan.se

Nyårsmöte 2020 "Växjö stift - dess framtid och dess tonsättare" + Förbundsstämma

Nyårsmöte 2020- för präster, kyrkomusiker, korister m.fl.
2020-01-29
Domkyrkocentrum, Växjö

Datum: 29 januari 2020 kl.09.30-15.30

Plats: Domkyrkocentrum, Växjö

Medverkan av Fredrik Modeus, biskop

Sten-Inge Petersson, förbundsdirigent

Biskop Fredrik Modeus kommer att tala om framtidsarbtet i stiftet

Under eftermiddagen guidar oss Sten-Inge Petersson i den rika skatt av musik skriven av tonsättare från Växjö stift.

09.30     Fika på stående fot

10.00     Inledande bön

Förmiddagspass med biskop Fredrik

12.00     Lunch

12.45     Förbundsstämma

13.30     Eftermiddagspass

15.30     Avslutande sammanfattning

Sista anmälningsdag är den 15/1 2020.

I din anmälan anger du om din församling är medlem i kyrkosångsförbundet.

Ange också ev matintolleranser.

Nyårsmötet är kostnadsfritt för medlemmar i Växjö stifts kyrkosångsförbund, men

anmäld deltagare som uteblir utan laga förhinder, debiteras 100 kr.

Det kostar också 100 kr att delta för den som inte genom sin församling tillhör Växjö stifts kyrkosångsförbund.

Mer info. Inga-Lill Gustafsson, sekreterare , 0481-429 13

inga-lill.gustafsson@svenskakyrkan.se

Barn- och ungdomskördag i Växjö Domkyrka 2020-04-25

"Barn- och ungdomskör untill now and forever"

Kombinerad barn- och ungdomskördag i samband med stiftsjubilet 2020.

Sångerna kommer delvis att beledsagas av en professionell stråkkvartett

Datum     25 april 2020

tider         11.00 Repetitionerna inleds

12.00 Lunch i två matlag, andra halvan fritidsaktiviteter

13.30 Gemensamt genrep med paus i mitten

16.00 Musikgudstjänst

plats         Växjö Domkyrka. Max 250 -300 barn

repertoar    De tre första från förra årets barnkördag.

# Halleluh!      K.Runow    ur"Come on children" del 2 /Runowmedia

eller "Ung psalm"  eller "Kom och va me"  Tonika 377

#  Inte rädd för mörker  *              N.Eriksson                    GE12649

# Dona nobis pacem(SA) stora barn **  M. Lynn Lightfoot

(Item Number:LO.15-1175H sheetmusicplus.com)

# Se, din konung kommer till dig  S-E Johansson      Wessman 6911

# Lova Gud från Himlen       W.A.Mozart                   (CG 6802)

# Våren kommer till vår fröjd   arr.J.Leijon             ur "Körlek" (GE 10380)

# Dona nobis pacem           Sv.Ps 693

# Lord, Lead Us Day by Day   Händel/Hopson **       (HH 3908)

# Gud är mysterium             G.Riedel                       CG 7246 eller ur "Idel Riedel SKG 10101

# Vi är blommor                   G.Riedel                      N06739 eller ur "Å på sommaren..." Wessman 200322

# Alla Guds barn                   C-B Agnestig                ur Varianten på Diskanten 1 eller vanliga Diskanten 1

(Båda utgångna på förlaget men lär finnas hos de flesta)

#Det var i april om kvällen    C-B Agnestig                              -"-

* Små barn = ungefär t.o.m. 2:a klass. ** Stora barn= fr.o.m 3:dje klass

Körledare och en vuxen ledare/10 barn bjuds på maten. Gäller körer anslutna till Ksf.

Övriga medföljande äter till självkostnadspris, men måste anmälas innan.

VIKTIGT! Glöm inte anmäla ev matintoleranser.

Kostnad    70 kr/person inkl. mat och dryck. För körer som är anslutna till Kyrkosångsförbundet är det gratis.

Anmälan    senast den 6 april 2020  via Kyrkosångsförbundets sida (gå in på anmälan)

Info            Inga-Lill Gustafsson, sekreterare , tel. nr 0481-42913 inga-lill.gustafsson@svenskakyrkan.se

Barnkörläger 14-17 juni 2020 på Hjortsbergagården,

Alvesta.

Lägret inleds på söndagne den 14 juni med en samlingsgudstjänst, varefter följer middag, repetitioner och kvällsmys. Måndag-tisdag kommer innehålla bl.a körövningar, enskilda sånglektioner, grupppass och fritidsaktiviteter. Mer info kommer lite längre fram då allt fallit på plats.

På onsdagen den 17 juni sker avslutningen med en musikgudstjänst i Hjortsberga kyrka kl.14.00

Tid och plats: 14-17 juni 2020

söndag kl.16.00- onsdag kl.15.00

Plats: Hjortsbergagården,Alvesta

ålder 10-14 år. Max 65 barn

Boende och pris

för medlemmar i Växjö stifts kyrkosångförbund (övriga betalar fullpris)

950 kr/barn (ordinarie pris för kost & logi 1 150 krupp till 12 år, 1400 kr däröver)

1500 kr / vuxen ( ordinarie pris 1650 kr)

Minst en vuxen ledare /10 barn.

Ge gärna ytterligare subvention via församlingen.

Anmälan skall skickas senast 2020-05-31

Anmälan online via Växjö stifts KSF:s hemsida. Info: Inga-Lill Gustafsson, sekreterare 0481-42913

eller per mail inga-lill.gustafsson@svenskakyrkan.se

OBS! Barnenes personnummer anges vid anmälan (som ovan nämnts är det 10-14 år som gäller)

Kyrkosångsfest i Fröderyd 2020-09-26.

2020 firar Växjö stift 850-årsjubileum.

Detta kommer uppmärsammas på olika sätt i stiftet bl.a med

endagars kyrkosångsfester.

Mer info kommer längre fram men noter i er almanacka.