Gospeldag i Teleborg

2012-02-13
En kall vinterdag i februari hade stiftets ungdomskörsångare inbjudits att delta i en gospeldag under ledning av Jonas Engström från Stockholm Gospelkör Festival. Tillsammans med kompbandet, bestående av Bengt Berglund, Magnus Åberg och Håkan Fritzson, repeterade sångarna hela eftermiddagen och fick tillfälle att bekanta sig med riktigt svängig gospel.

I kören fanns deltagare från bl.a. Mönsterås, Älmhult, Älghult, Alvesta, Ljungbyholm, Söraby, Stenbrohult, Jönköpings Kristine, Vederslöv och de var 70 till antalet. Det var första gången på många år som Växjö stifts kyrkosångsförbund satsade på en renodlad gospeldag, och det var i grevens tid att kunna engagera Jonas Engström, som efter helgen flyttar till USA.

Dagen avslutades med en sånggudstjänst i lovsångens tecken, där prästen Sofia Mårtensson Porle utgick från texten om Kärlekens lov.
Kollekt samlades in till RIA i Växjö och på vägen hem sjöng körsångarna på gospellåtarna, som verkligen hade etsat sig fast.

- Detta var fantastiskt kul och en kick för ungdomarna när de vanligtvis bara är några få i kören, sa en av de entusiastiska körledarna efteråt.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.