Nyårsmöte med förbundsstämma

2022-09-05

NYTT DATUM !!! NU GÖR VI ETT NYTT FÖRSÖK !!!

Nyårsmöte 2022 "Sigfridsofficiet Sveriges äldsta bevarade kyrkomusik"

En dag kring gregorianik och Sigfridsofficiet men Karin S Lagergren.

Nyårsmöte - för präster, kyrkomusiker och korister. Förbundsstämma
2022-09-05
Domkyrkocentrum, Växjö

Datum: 5 september 2022 kl.09.30-15.45

Plats: Domkyrkocentrum, Växjö

Karin S Lagergren är sångerska, pedagog och docent i musikvetenskap vid Linnéuniversitetet. Hennes verksamhet rör gregoriansk sång i det medeltida Norden och hon har i synnerhet ägnat sig åt sången i Birgittinorden.2006 bildade hon ensemblen Gemma, som är en vokalensemble som framför medeltida kyrkomusik ur skandinaviska källor.

Sigfridsofficiet är Sveriges äldsta bevarade kyrkomusik, och kan på goda grunder anses ha tillkommit i Växjö Domkyrka. Officiet är en sångcykel avsedd att årligen framföras under Sankt Sigfrids dag den 15 februari. Under denna dag kommer vi att sjunga några sånger men även bekanta oss med några andra officier till svenska helgon. Vi kommer lära oss grunderna i kyrkotonarterna och utmana vår utantillinlärning.

09.30     Fika på stående fot

10.00     Inledande bön

10.15     "Gregoriansk uppsjungning" Vi bekantar oss gehörsmässigt med några sånger ur Sigfridsofficiet.

Sigfrid, Sigfridsofficiet   och den medeltida liturgiska kontexten för detta officium.

11.30     Lunch

13.00     Förbundsstämma. Länk till  verksamhetsber_21_ ,revisionsberattelse_2017-2019 bokslut_2017-2019

13.30     Vi sjunger vidare ur Sigfridsofficiet tillsammans med ett par sångare ur gruppen Gemma.

15.45     Avslutning och frågestund

Sista anmälningsdag är den 22 augusti 2022 via Kyrkosångsförbundets anmälningslänk ( står i listen ovan anmälan)

I din anmälan anger du om din församling är medlem i kyrkosångsförbundet.

Ange också ev matintolleranser.

Nyårsmötet är kostnadsfritt för medlemmar i Växjö stifts kyrkosångsförbund, men

anmäld deltagare som uteblir utan laga förhinder, debiteras 100 kr.

Det kostar 100 kr att delta för den som inte genom sin församling tillhör Växjö stifts kyrkosångsförbund.

Mer info. Inga-Lill Gustafsson, sekreterare , 0481-429 13

inga-lill.gustafsson@svenskakyrkan.se